Οφθαλμίατρος Καραγεωργόπουλος Δημήτριος

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1956 και από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια με συνάρπαζε η ιατρική επιστήμη. Ορμόμενος λοιπόν από την αγάπη μου για τον άνθρωπο και την επιθυμία μου για προσφορά μπήκα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975 απ'όπου και αποφοίτησα το 1981.

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία, σαν γιατρός, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Δράμας (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.) Ειδικεύτηκα στην οφθαλμολογία στο Νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" Θεσσαλονίκης από τον Μάιο του 1986 έως τον Μάιο του 1990. Απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας τον Ιούλιο του 1990.

Μετά την λήψη της ειδικότητας εξειδικεύτηκα :
· Στην Παιδοφθαλμολογία και τον Στραβισμό στο τμήμα Pediatric Ophthalmology and Strabismus του Πανεπιστημίου Indiana University στις Η.Π.Α.
· Στην εγχείρηση του καταρράκτη με φακοθρυψία στο Cincinnati Eye Institute στις Η.Π.Α.
· Στην Διαθλαστική χειρουργική με Laser στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην επιστημονική μου δραστηριότητα περιλαμβάνεται : Ενεργός συμμετοχή σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με παρουσίαση εργασιών και εισηγήσεων καθώς και διδασκαλία με την μορφή των φροντιστηριακών μαθημάτων σε συναδέλφους οφθαλμιάτρους. Είμαι μέλος στις ακόλουθες επιστημονικές Οφθαλμολογικές Εταιρείες:
1. American Academy of Ophthalmology
2. International Society of Refractive Surgery
3. European Strabismological Association
4. Ελληνική Εταιρεία Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
5. Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
6. Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία

Από το 1990 εργάζομαι ως ιδιώτης Οφθαλμίατρος με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Επίσης από το 1992 εργάζομαι ως οφθαλμίατρος στο ΙΚΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης όπου ίδρυσα το τμήμα Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού για την Βόρεια Ελλάδα.