Καραγεωργόπουλος Δημήτρης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος-Παιδοφθαλμίατρος στην Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1956 και από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια με συνάρπαζε η ιατρική επιστήμη. Ορμώμενος λοιπόν από την αγάπη μου για τον άνθρωπο και την επιθυμία μου για προσφορά μπήκα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975 απ’ όπου και αποφοίτησα το 1981.

Στην επιστημονική μου δραστηριότητα περιλαμβάνεται :Ενεργός συμμετοχή σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με παρουσίαση εργασιών και εισηγήσεων καθώς και διδασκαλία με την μορφή των φροντιστηριακών μαθημάτων σε συναδέλφους οφθαλμιάτρους. Είμαι μέλος στις ακόλουθες επιστημονικές Οφθαλμολογικές Εταιρείες:

American Academy of Ophthalmology

International Society of Refractive Surgery

European Strabismological Association

Ελληνική Εταιρεία Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος

Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία

Ελληνική Εταιρεία Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία, σαν γιατρός, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Δράμας (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.) Ειδικεύτηκα στην οφθαλμολογία στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης από τον Μάιο του 1986 έως τον Μάιο του 1990.Απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας τον Ιούλιο του 1990.

Μετά την λήψη της ειδικότητας εξειδικεύτηκα :

Στην Παιδοφθαλμολογία και τον Στραβισμό στο τμήμα Pediatric Ophthalmology and Strabismus του Πανεπιστημίου Indiana University στις Η.Π.Α.

Στην εγχείρηση του καταρράκτη με φακοθρυψία στο Cincinnati Eye Institute στις Η.Π.Α.

Στην Διαθλαστική χειρουργική με Laser στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από το 1990 εργάζομαι ως ιδιώτης Οφθαλμίατρος με έδρα την Θεσσαλονίκη. 
Επίσης από το 1992 -2018 εργαζόμουν ως οφθαλμίατρος στο ΙΚΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης όπου είχα ιδρύσει το τμήμα Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού για την Βόρεια Ελλάδα.

info@karageorgopoulos.gr

2310-242358

6932.424850