Γλαύκωμα
Λέιζερ και Χειρουργική Επέμβαση

Με λέιζερ

Οι θεραπείες με λέιζερ μπορεί να είναι αποτελεσματική στους παρακάτω τύπους γλαυκώματος:

– Σε γλαύκωμα ανοικτής γωνίας θεραπεύεται η αποχέτευση. Το λέιζερ χρησιμοποιείται για να διευρύνει τις εξόδους αποχέτευσης του υδατοειδούς υγρού.

– Σε γλαύκωμα κλειστής γωνίας το λέιζερ δημιουργεί ένα άνοιγμα στην ίριδα (ιριδεκτομή) για να βοηθήσει το υδατοειδές υγρό να απομακρύνει την ίριδα από την αποχετευτική οδό και να διευκολυνθεί η αποχέτευση.

Χειρουργική αντιμετώπιση

Όταν η φαρμακευτική αγωγή ή το λέιζερ δεν επαρκεί για την ρύθμιση του γλαυκώματος, τότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Ο οφθαλμίατρος Δημήτρης Καραγεωργόπουλος χρησιμοποιώντας μικροχειρουργικά εργαλεία σχηματίζει ένα νέο αποχετευτικό πόρο ώστε το υδατοειδές υγρό να μπορεί να αποχετεύεται. Έτσι η πίεση του ματιού ρυθμίζεται.

Παρά το γεγονός ότι οι σοβαρές επιπλοκές της μοντέρνας χειρουργικής του γλαυκώματος είναι σπάνιες, αυτές μπορεί να συμβούν, όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση.

Παρόλα αυτά, ο οφθαλμίατρος σας, συστήνοντας να χειρουργηθείτε γνωρίζει ότι η επέμβαση είναι ασφαλέστερη από την καταστροφή που προκαλεί η πίεση στο οπτικό νεύρο με τελική κατάληξη την τύφλωση.

info@karageorgopoulos.gr

2310-242358

6932.424850